faceboook FitFoodWay - Alergeni
20% EXTRA REDUCERE. Activeaza codul MEGAGIVEAWAY Aplica reducerea!
10% reduce la abonamentul pe 5 zile
20% reduce la abonamentul pe 20 zile
Alergeni Alergeni

Alergeni

Produsele finite prezentate pe site conțin substanțe cu potențial alergen sau pot să conțină urme de substanțe cu potențial alergen.

Conform Regulamentului UE nr. 1169/2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, substanțele care cauzează alergii sau intoleranțe sunt:

 1. Cereale care conţin gluten şi anume: grâu (cum ar fi grâul spelt şi grâul khorasan), secară, orz, ovăz sau hibrizi ai acestora şi produse derivate, exceptând: a) siropurile de glucoză obţinute din grâu, inclusiv dextroza (1); b) maltodextrine obţinute din grâu (1); c) siropurile de glucoză obţinute din orz; d) cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.
 2. Crustacee şi produse derivate.
 3. Ouă şi produse derivate.
 4. Peşte şi produse derivate, exceptând: a) gelatina de peşte folosită ca substanţă suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide; b) gelatina de peşte sau ihtiocolul folosit(ă) la limpezirea berii sau a vinului.
 5. Arahide şi produse derivate.
 6. Soia şi produse derivate, exceptând: a) uleiul şi grăsimea de soia rafinate complet (1);

b) amestecuri naturale de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obţinuţi din soia; c) fitosterolii şi esterii de fitosterol derivaţi din uleiuri vegetale, obţinuţi din soia; d) esterul de stanol vegetal fabricat din steroli de ulei vegetal, obţinuţi din soia.

 1. Lapte şi produse derivate (inclusiv lactoză), exceptând: a) zerul utilizat pentru fabricarea distilaţilor sau a alcoolului etilic de origine agricolă; b) lactitolul.
 2. Fructe cu coajă lemnoasă, adică: migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), nuci Caju (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia şi nuci de Queensland (Macadamia ternifolia), precum şi produse derivate, exceptând fructele cu coajă utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă.
 3. Ţelină şi produse derivate.
 4. Muştar şi produse derivate.
 5. Seminţe de susan şi produse derivate.
 6. Dioxidul de sulf şi sulfiţii în concentraţii mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru în SO2 total trebuie calculaţi pentru produsele gata pentru consum sau reconstituite în conformitate cu instrucţiunile producătorilor.
 7. Lupin şi produse derivate.
 8. Moluşte şi produse derivate.

(1) Şi produsele obţinute din acestea, în măsura în care procesul la care sunt supuse nu poate creşte nivelul de alergenicitate estimat de autoritate pentru produsul de bază din care au fost obţinute.

În cazul în care prezentați alergii sau intoleranță alimentară la unul sau mai multe dintre aceste substanțe, vă rugăm să solicitați informații suplimentare despre conținutul produsului pe care doriți să îl comandați, telefonic la nr. tel. 0377 702 832 au în scris la adresa de e-mail:  contact@fitfoodway.ro