10% Reducere la abonament 5 zile
20% Reducere la abonament 20 de zile
Abonează-te la newsletter pentru a primi oferte exclusiv pentru abonați! Aboneaza-te
Sustenabilitate Sustenabilitate
Fit Food Way: Pionieri în Operațiuni Eco-Conștiente pentru Industria Alimentară

Ne mândrim cu promovarea și implementarea principiilor de sustenabilitate, având ca obiectiv principal reducerea impactului nostru asupra mediului. Prin acțiunile noastre, ne propunem să demonstrăm că fiecare gest contează și că, împreună, putem face o diferență semnificativă. Iată cum:

Porții Personalizate: Reducerea Deșeurilor Prin Mese Personalizate

Implementând un sistem de comandă a mâncării personalizat, unde porțiile sunt cântărite precis conform nevoilor individuale, nu doar că minimizăm risipa, dar și educăm clienții noștri despre cantitatea adecvată de consum alimentar. Această abordare personalizată asigură că clienții primesc exact ceea ce au nevoie, reducând probabilitatea ca mâncarea în exces să fie aruncată. Înțelegând și respectând cerințele lor dietetice specifice, clienții noștri joacă un rol direct în ciclul sustenabil al consumului alimentar, contribuind la o reducere semnificativă a risipei de mâncare. Această inițiativă este un testament al angajamentului nostru pentru sustenabilitate, având un impact pozitiv asupra mediului, în timp ce promovează obiceiuri sănătoase de alimentație printre clientela noastră. În contextul în care conform unor studii și declarații de specialitate, în România, aproximativ 2,55 milioane de tone de mâncare sunt aruncate anual, dintre care 60% ar fi putut fi evitat, acțiunile noastre se aliniază cu eforturile globale de reducere a deșeurilor. Această cantitate mare de hrană risipită include în principal mâncare gătită, fructe și legume​. Această problemă de risipă alimentară este semnificativă și subliniază necesitatea unor măsuri pentru reducerea ei.

Ambalaje Prietenoase cu Mediul

Înțelegem că protecția mediului nu se limitează la reducerea risipei de mâncare. Prin urmare, toate produsele noastre sunt ambalate în materiale ecologice, contribuind la reducerea poluării și sprijinind eforturile de conservare a mediului. Ambalajele noastre sunt concepute pentru a fi reciclabile și biodegradabile, minimizând impactul negativ asupra planetei.

Alimente cu Emisii Scăzute

Suntem conștienți de importanța reducerii amprentei de carbon în industria alimentară. Din acest motiv, meniul nostru constă în feluri de mâncare cu emisii scăzute de carbon, folosind ingrediente locale și de sezon, precum și metode de gătit care economisesc energie. Prin această abordare, contribuim la lupta împotriva schimbărilor climatice, oferind în același timp alimente sănătoase și delicioase.

Sistem Eficient de Lucru in Bucătărie

Eficiența în bucătăria noastră joacă un rol crucial în strategia noastră de sustenabilitate. Avem un sistem bine stabilit care ne permite să anticipăm cu precizie numărul necesar de porții și specificul felurilor de mâncare, reducând astfel risipa de alimente la zero. Acest proces nu doar că reduce risipa, dar asigură și o gestionare eficientă a resurselor, reflectând angajamentul nostru față de practicile sustenabile.

Prin aceste măsuri, Fit Food Way își reafirmă angajamentul pentru sustenabilitate și responsabilitatea față de mediu. Suntem mândri să facem parte din soluție în lupta împotriva risipei de mâncare și poluării, demonstrând că o afacere poate fi nu doar de succes, dar și un agent pozitiv de schimbare în societate.