10% Reducere la abonament 5 zile
20% Reducere la abonament 20 de zile
Extra REDUCERE 10%. Activeaza codul FEST Aplica reducerea!
Acasa Blog 9 alimente care te îmbătrânesc

Auzi constant vorbindu-se despre mâncarea sănătoasă, beneficiile ei, și chiar ai opțiuni de unde să primești mâncare gătită, gustoasă, acasă sau la birou (FITFOODWAY). Dar cum rămâne cu alimentația nesănătoasă?

Se promovează doar anumite produse care ar trebui evitate, pentru că fac rău sănătății. Atât. Rareori se explică în ce fel o afectează și de ce să o eviți.

Astfel, venim noi de această dată la tine cu o serie de alimente care s-a dovedit științific că pot duce la îmbătrânire prematură. Cum? Ei bine, de cele mai multe ori pielea este cea care suferă din cauza lor. Așa apar ridurile și multe alte afecțiuni ce ne fac rău.

Parcurge lista de mai jos și vei afla de ce produse din comerț trebuie să te ferești!

 

1. Sucurile acidulate și energizantele

Știai că o singură doză de suc acidulat cuprinde până la 10 lingurițe de zahăr? Aceeași cantitate este valabilă și pentru energizante.

Zahărul este un inamic el sănătății întregului organism, însă consumul său este vizibil imediat la nivelul danturii. Smalțul dinților are de suferit, iar, mai târziu, apar cariile ce pot duce inclusiv și la pierderea dinților.

 

2. Carnea procesată

Cârnații, salamurile, pateul și celelalte mezeluri fac parte din categoria alimentelor procesate nesănătoase.

Modul lor de preparare cuprinde în general o cantitate considerabilă de sare și conservanți nocivi, care cauzează inflamații în corp și pun dificultăți în regenerarea celulară.

Pielea are în acest fel de suferit, deoarece nu va reuși să rămână elastică și luminoasă, cum s-ar fi întâmplat cu ajutorul celulelor noi. Deci, nu te sfătuim să optezi pentru o asemenea mâncare rapidă cu carne.

 

3. Alcoolul

Alcoolul este bun... pe moment sau în cantități moderate, la ocazii speciale. În rest, este indicat să stai departe de el, pentru că deshidratează.

Atunci când, în final, vei ajunge să bei apă, organismul tău se va ocupa mai întâi de organele vitale și va lăsa pielea ultima. Probabil te vei fi oprit demult din băut apă la acel moment. Nu e nevoie să îți mai spunem că asta duce la îmbătrânire. 

 

4. Dulciurile

Dulciurile sunt o plăcere vinovată, de la care foarte puțini oameni rezistă. Totuși, ia aminte că aceste gustări (pe care le iei adesea chiar pe post de mâncare gustoasă și rapidă) sunt în mare parte nesănătoase.

Pe lângă cantitățile imense de zahăr pe care le conțin dulciurile de la rafturile produselor de patiserie, ele sunt și încărcate de grăsimi trans. Trebuie evitate cu orice preț pentru o viață echilibrată și sănătoasă!

 

5. Margarina

Dacă nu ai înlocuit încă margarina cu unt, acum e clipa ideală să o faci. Margarina conține ingrediente care cresc colesterolul rău din organism și îl scad pe cel bun.

În acest mod, se produc diverse inflamații în corp ce pot determina apariția bolilor de inimă, precum și infarctul sau alte afecțiuni grave. Nu te juca cu sănătatea ta!

 

6. Cafeaua

Cu toate că o cafea dimineața are darul de a face lumea mai frumoasă și suportabilă, este recomandat să te oprești la una singură.

Acest lucru se datorează efectelor sale diuretice și a deshidratării ce rezultă în urma acestui proces. Eventual, ar fi minunat să ai întotdeauna un pahar de apă la îndemână și să previi posibilitatea apariției deshidratării.

 

7. Semipreparatele congelate

Când nu ai idei de un prânz rapid, poate părea fantastică opțiunea de a băga un semipreparat pentru câteva minute la cuptorul cu microunde. Vestea proastă e că acestea sunt încărcate cu sodiu.

Mai precis, un singur fel de mâncare cuprinde aproximativ jumătate din limita de sare stabilită de specialiști pentru o zi întreagă. Nu crezi că e cam mult?

În plus, sarea îți va provoca sete. Apa, fiind băută în exces, se va depozita la nivelul feței, mâinilor și picioarelor. De aici provine aspectul de "pufoșenie".

 

8. Prăjelile

Toată lumea insistă asupra faptului că prăjelile trebuie evitate. Dar știi de ce e bine să o faci? Spre deosebire de coacere, alimentele eliberează prin prăjire anumiți radicali, care sunt molecule instabile ce fac ravagii în organism. 

Crede-me pe cuvânt că nu îți dorești să le dai voie să își facă de cap prin corpul tău. Nu de altă, dar creează inflamații despre care am menționat mai devreme că duc la o mulțime de boli.

 

9. Mâncărurile picante

Dacă adori ardeii iuți, usturoiul, piperul și toate celelalte ingrediente sau alimente picante, ești în pericol să îmbătrânești prematur. Bineînțeles, totul este în regulă dacă te limitezi să le consumi de 2-3 ori pe săptămână.

Cum te afectează mâncărurile picante? Prin faptul că ți se ridică temperatura corpului. Organismul face tot posibilul pentru a o aduce la normal și apare transpirația. Căldura trece la vaselor de sânge, care se sparg adesea și formează pete roșiatice total inestetice la nivelul feței.

 

Cu siguranță ai câteva alimente de tăiat din meniu în urma citirii articolului de față. Din fericire, îți oferim și o alternativă, pentru că la FITFOODWAY găsești mai multe tipuri de mâncare gătită din care să alegi, în funcție de obiectivele tale nutriționale.

Nu trebuie să te îngrijorezi de nimic. Venim noi cu mâncarea pentru întreaga zi la adresa specificată în comandă. Începe-ți ziua cu livrarea noastră și te vei bucura de o alimentație sănătoasă!

24/06/2022