10% Reducere la abonament 5 zile
20% Reducere la abonament 20 de zile
Abonează-te la newsletter pentru a primi oferte exclusiv pentru abonați! Aboneaza-te
Acasa Blog Top 10 alimente care îți dau energie

Faptul că ai devenit un adept al mâncării sănătoase te pune în fața diferitelor întrebări: de la ce să mănânci seara pentru masa musculară (răspunsul este cina din programul nostru alimentar Crește Masa Musculară) și până la ce să mănânci înainte sau după sala pentru ca să slăbești.

Ce nu prea își dă lumea seama e că pentru toate activitățile de zi cu zi e nevoie de combustibil. Este, așadar, vital consumul de alimente care dau energie. Indiferent de ce obiective alimentare ți-ai propune, acestea îți dau imboldul necesar pentru a face tot ceea ce trebuie.

Înainte de a merge efectiv la lista alimentelor care dau energie, hai să facem o scurtă trecere în revistă a câtorva sfaturi esențiale: micul de jun este cea mai importantă masă a zilei și te umple de energie, la fel cum reușește și mâncatul puțin de mai multe ori pe zi.

Amintește-ți că mâncarea nu este doar o sursă de calorii, ci te poate ajuta și la eliminarea acestora. Trebuie doar să știi cum să o folosești în avantajul tău.

Top 10 alimente care îți dau energie

1. Apa

Știm prea bine că mare parte din organismul nostru este compus din apă. Această rezervă trebuie completată cu rigurozitate pe tot parcursul zilei. Recomandarea de a bea minim 2 litri de apă pe zi trebuie respectată cu prisosință!

Lipsa apei determină mai mult decât un impediment pentru o dietă sănătoasă. În absența hidratării corespunzătoare, corpul ne este moleșit, fără viață, și energia dispare în totalitate.

2. Carbohidrații complecși

Deși un regim alimentar sănătos ce are ca obiectiv slăbitul te va sfătui să stai cât mai departe de carbohidrați, dacă vrei să ai energie, va trebui să te împrietenești cu ei.

Carbohidrații sunt combustibilul preferat al organismului, secretă serotonină și ne umple de vitalitate. Evită însă carbohidrații simpli, care îți ridică nivelul zahărului din sânge, și optează pentru carbohidrații complecși, cum ar fi cerealele integrale și orezul brun. Astfel, energia îți va fi eliberată pe o perioadă mai îndelungată.

3. Fructele zemoase

După cum ai văzut deja, apa este esențială pentru a avea energie atunci când vrei să oferi un gust excepțional lichidelor pe care le consumi, bea un smoothie. Fructele te hidratează și încarcă în același timp cu vitamine și minerale, iar uneori chiar ameliorează pofta de mâncare.

Poți comanda un smoothie hrănitor și echilibrat ca savoare și nutrienți de aici. Reține că, de exemplu, vitamina C din portocale este benefică pentru aportul de energie.

4. Somonul

Somonul este un pește gustos, sățios și foarte util într-un stil de viață sănătos, pe partea de alimentație echilibrată.

Include-l în meniu și te va ajuta cu o porție generoasă de acizi grași omega 3, care te vor revitaliza și se vor asigura că nu te întâlnești prea curând cu depresia.

5. Cafeaua

Nu e un secret faptul că o cană de cafea te trezește efectiv la viață. Cafeina se pricepe de minune la asta! Totuși, ține cont că aceasta este o soluție pe termen scurt. Exagerarea cu băutul cafelei îți poate aduce serioase probleme cu inima.Limitează-te la 1-2 cești de cafea zilnic și totul va fi în regulă. Fiecare zi îți va părea mai senină încă de la primele ore ale dimineții.

6. Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, precum este și spanacul, reduc stările depresive. Cum reușesc să facă asta? Cu ajutorul magneziului, pe care îl cuprind din plin.

Deci nu mai dai înapoi de la a mânca o salată cu tot felul de verdețuri. Este un aliat de nădejde în nutriția sănătoasă și conține multe alimente care dau energie.

7. Ceaiul

În cazul în care nu ai încă o rutină englezească de a bea ceai, ia în considerare crearea uneia.

O multitudine de tipuri de ceai au în componență cafeină și își fac imediat efectul, îndepărtând orice urmă de somn ai putea simți.

8. Ciocolata neagră

Un mic răsfăț este întotdeauna binevenit, cu atât mai mult în momentele în care te simți epuizat și ai nevoie de un boost de energie.

Ciocolata neagră (de preferat cea care are peste 70% cacao) are, printre altele, efecte incredibile de îmbunătățire a capacității de memorie și concentrare.

9. Carnea

Carnea este o sursă bogată de proteine, care oferă dopamina ce are grijă ca starea de spirit să fie în permanență pozitivă.

De asemenea, din carne obținem și destul de rara vitamină B12, răspunzătoare pentru ameliorarea insomniei și a depresiei.

10. Fibrele

Fibrele provenite din legume, fructe întregi, cereale integrale și fasole au, la rândul lor, un mare aport în categoria alimentelor care dau energie.

Din nefericire, majoritatea oamenilor nu consumă în mod normal suficiente fibre. Asta rezultă în lipsa energiei, deoarece fibrele influențează menținerea unui nivel optim al acestea întreaga zi.

Prin urmare, stresul și lipsa poftei de mâncare (sau chiar abundența ei) au un impact negativ asupra energiei de care avem nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă.

Meniurile noastre îți aduc mâncare sănătoasă ce cuprinde aceste alimente care dau energie, rapid, la tine acasă. Avem inclusiv și prânzuri sănătoase obișnuite sau vegane și facem livrări aproape în toate marile orașe ale țării. Așteptăm comanda ta!

25/05/2021