10% Reducere la abonament 5 zile
20% Reducere la abonament 20 de zile
Abonează-te la newsletter pentru a primi oferte exclusiv pentru abonați! Aboneaza-te
Acasa Blog Dieta la ore fixe

În top 3 dorințe aparent imposibile ale oricărui om se regăsește inevitabil "să pot mânca orice, oricât și oricând fără să mă îngraș". Ba, dacă nu cere prea mult, pe deasupra să mai și elimine ca prin minune grăsimea acumulată în exces. Te recunoști în descriere?

Din păcate, nu avem o lampă fermecată cu un duh ce îți va îndeplini visul cât ai bate din palme. Nimeni nu are, iar în cazul în care ți se promite ceva asemănător, nu te lăsa păcălit.

Totuși, noi avem chiar ceva mai bun pentru tine, și anume: te învățăm cum să adaptezi această dorință pentru a o putea transforma măcar parțial în realitate și, în același timp, fiind una dintre cele mai utile metode de slăbit.

Nu prelungim inutil așteptarea, ci îți spunem că în cele ce urmează vorbim despre dieta la ore fixe. Vei afla ce implică ea, cum te poate ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus și alte câteva sfaturi bonus - menite să te ajute în curele de slăbit.

Hai să o luăm cu începutul...

De ce te îngrași când nu mănânci organizat?

Mi-e foame. Acestea sunt cuvintele care îți apar neașteptat în minte și nu te mai lasă să te concentrezi la absolut nimic până ce nu le dai ascultare.

Desigur, cum probabil că ești mereu pe fugă, nu te stai prea mult pe gânduri și mănânci rapid ce găsești la îndemână, astfel încât senzația să treacă și să îți poți vedea liniștit mai departe de treburi. Uneori nici asta nu faci, ci ignori cu desăvârșire foamea, în speranța că va trece de la sine.

Nu e tocmai așa simplu. În primul caz te vei îngrășa garantat datorită alimentației nesănătoase, în timp ce al doilea te asigură că următoarea masă (pe care n-o mai sari) va fi cu adevărat copioasă.

Pentru că mănânci haotic, organismul nu știe când va fi hrănit din nou și profită de orice ocazie pentru a aduna resurse ce ar putea fi folosite mai târziu.

Principiul se potrivește cu cel al cămilelor, care acumulează apă în cocoașe ce le va ajuta să supraviețuiască în deșert. Exact de asta se teme și corpul uman: că va fi privat de hrană.

Acest lucru nu se întâmplă, bineînțeles, și astfel apare grăsimea de care e foarte dificil să mai scapi.

Cum te ajută dieta la ore fixe?

Dieta la ore fixe înseamnă un meniu bine pus la punct, de la care nu te dai în lături cu niciun chip. Cu cât mănânci mai des, cu atât e mai bine.

Poate nu tocmai din prima săptămână, însă organismul va fi receptiv la program și încet, încet va depăși teama că vei uita din nou să îi dai de mâncare. Atunci se va produce și pierderea în greutate mult dorită.

Foamea constantă va dispărea și ea, iar pe parcurs stomacul te va atenționa exact când urmează să mănânci din nou. Nu e doar una dintre acele diete de slăbit ușoare, ci devine mai apoi una care te menține în formă.

Cele 4 reguli de aur ale unui regim de slăbit echilibrat

1. Prima masă o iei la maxim o oră după ce te-ai trezit

E normal faptul că fiecare funcționează în propriul ritm, deci e inutil să stabilim o regulă orară de respectat pentru toată lumea.

În schimb, e dovedit că mâncatul la maxim o oră după ce ți-ai început ziua în forță te energizează întreaga zi.

2. Faci sport măcar de 3 ori pe săptămână

Oricât te-ai eschiva, știi la fel de bine ca și noi că un stil de viață sănătos cuprinde neapărat și activitate fizică. Nu te obligă nimeni să faci sport de dimineața și până seara, dar e indicat să faci cel puțin de 3 ori pe săptămână un antrenament lejer.

3. Limitează ce și cât pui în farfurie

E normal că organismul va pune stop când e prea mult, însă nu lăsa să se ajungă până acolo. Mănâncă întotdeauna asumat. Prin asta nu ne referim să fugi cu înverșunare de anumite alimente, ci să le consumi în mod echilibrat.

4. Consumă cele mai multe calorii în prima parte a zilei

Dacă mănânci dimineața mai multe calorii, îi dai șansa corpului să le ardă pe parcursul întregii zile. De asemenea, în acest fel vei avea mai multă energie.

Intermittent fasting - o variantă foarte bună de slăbit sănătos

Până la urmă, ca orice alte diete pentru slăbit, dieta la ore fixe are păreri împărțite. Noi te sfătuim să o încerci înainte de a-i pune o etichetă, iar pentru asta îți punem la dispoziție programul Intermittent fasting.

Cu Intermittent fasting mănânci în 8 ore... cât alții în 24! Ai oportunitatea să alegi între 2, 3 sau 4 mese pe zi, în funcție de nevoi și preferințe.

Aruncă o privire în la meniul intermittent fasting  și vei vedea că slăbitul sănătos la Fit Food Way este și delicios!

 

Dacă vrei să încerci altceva, lista noastră cu programe are tot felul de idei inovative! Nu avem doar rețete de slăbit, ci și pentru menținere FIT, creștere a masei musculare, mâncăruri vegane și vegetariane... și multe alte surprize! 

10/02/2021