10% Reducere la abonament 5 zile
20% Reducere la abonament 20 de zile
Extra REDUCERE 10%. Activeaza codul FEST Aplica reducerea!
Acasa Blog Top 9 obiceiuri pe care să le practici dimineața dacă vrei să slăbești

Oricât ai încercat să te abții de sărbători, cu siguranță nu ai rezistat în totalitate tentațiilor și ai pus câteva kilograme în plus. Nu îți face prea mari mustrări de conștiință, pentru că, până la urmă, e ceva normal, care ni se întâmplă tuturor.

Ce contează, de fapt, este să începi anul în forță și să nu lași greutatea acumulată să rămână acolo sau, mai rău, să crească. Venim, așadar, în sprijinul tău cu soluții pentru această provocare.

Există anumite lucruri pe care le poți face în fiecare dimineață pentru a-ți asigură succesul în lupta cu kilogramele nedorite. Le găsești în cele ce urmează. Trebuie doar să ai ambiție și să te automotivezi, pentru a fi consecvent. Rezultatele mici apar imediat, dar cele de durată au nevoie de timp și răbdare.

 

Top 9 obiceiuri pe care să le practici dimineața dacă vrei să slăbești

1. Dormi suficient

Munca pentru slăbit începe încă dinainte să te trezești dimineața. E deosebit de important să dormi suficient, să te simți odihnit, căci altfel vei fi irascibil întreaga zi și vei simți o poftă de mâncare constantă, căreia este puțin probabil să îi poți rezista.

În plus, lipsa odihnei înseamnă și lipsa energiei, care te va ține departe de exerciții fizice. Ține cont însă că nu e obligatoriu să dormi 8 ore. Unii oameni sunt fresh după 5 sau 6 ore de somn, în timp ce alții au nevoie de 9, de exemplu.

 

2. Cântărește-te

Odată ce somnul este asigurat și te-ai trezit cu chef de viață, e timpul să te cântărești. Da, trebuie să faci asta înainte de a mânca sau bea ceva, și chiar de a te îmbrăca.

Toți factorii menționați îți influențează greutatea corporală, iar în această etapă a dimineții e esențial să știi exact numărul kilogramelor cu care te confrunți. Cu cât ești mai bine informat, cu atât vei reuși mai ușor să gestionezi eficient situația.

 

3. Bea apă

Nu te pune automat la masă. Mai întâi, permite-ți să te trezești cum se cuvine, cu unul sau două pahare de apă. Apa este extrem de benefică organismului și te va revitaliza pentru tot ce urmează să faci în ziua respectivă.

Ba mai mult, apa nu conține calorii, însă îți va reduce pofta de mâncare. Asta contează enorm, deoarece de multe ori confundăm foamea cu setea și mâncăm în exces.

 

4. Fă sport

Deși ai putea crede că sportul trebuie să urmeze după micul dejun, ordinea lor corectă este cea inversă. Ai mai multă energie după ce te trezești (și ai băut apa pe care ți-am recomandat-o mai sus) decât la finalul unei mese copioase.

Antrenamentul te va pregăti să dai gata toate activitățile planificate și îți va da suficientă poftă de mâncare cât să faci din micul dejun cu adevărat cea mai importantă și consistentă masă a zilei.

 

5. Folosește lingură/bol care arată gramajul

Trebuie să știi cât mănânci pentru a controla greutatea și a slăbi. De aceea, ai face bine să cântărești ceea ce ți-ai propus să savurezi la micul dejun. Aici se include și cantitatea de lapte folosită la cereale. Totul contează!

Dacă vrei să scapi de această grijă, meniurile FITFOODWAY vin la tine cântărite și pregătite pentru a fi devorate. Fiecare porție cuprinde cantitatea de mâncare necesară bunei funcționări a corpului tău!

 

6. Ia un mic dejun bogat în proteine

Optează în special pentru proteine la micul dejun. De ce? Pentru că proteinele te mențin sătul o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, corpul tău trebuie să depună mai mult efort și să ardă mai multe calorii atunci când le descompune pentru a le asimila.

Câteva idei de mic dejun cu proteine ar fi: ouă, sandvici cu carne și smoothie din iaurt grecesc cu unt de arahide și fructe de pădure.

 

7. Nu face nimic altceva în timp ce mănânci

Lasă rețelele de socializare și mailurile pentru mai târziu. Nu te uita nici la vreun show de televiziune.

Concentrează-ți toată atenția asupra a ceea ce ai în farfurie. Analizează gustul, textura și senzația pe care o ai în timp ce mănânci. În caz contrar, riști să mănânci mult prea mult.

 

8. Planifică-ți și pregătește-ți meniul pentru întreaga zi

Planificarea e cheia! Dacă lași ceea ce vei mânca la voia întâmplării, garantat vei mânca ce vei apuca atunci când te va lovi foame. Și evident că e puțin probabil să fie vorba despre produse alimentare sănătoase.

Fixează meniul măcar pentru ziua respectivă încă de dimineață sau și mai bine ar fi să o faci pentru toată săptămâna. În cazul în care nu stai prea bine la capitolul idei și vrei să vină mâncarea sănătoasă direct la tine acasă, apelează cu încredere la programele noastre cu mâncare pentru toate mesele principale ale zilei + două gustări.

 

9. Bea cafeaua cât mai simplă

Îți place să te răsfeți atunci când îți bei cafeaua și să o îmbunătățești cu diverse arome, să o îndulcești? Ei bine, află că laptele, frișca, zahărul și celelalte ingrediente folosite pentru a modifica gustul cafelei, îngrașă. Acestea pot ajunge inclusiv până la 500 de calorii!

Prin urmare, este indicat să te limitezi la cafeaua obișnuită și eventual să alegi lapte degresat sau arome fără zahăr.

 

Noi am venit cu sfaturile, acum e rândul tău să te apuci de treabă! Degeaba le citești și te gândești că o vei face într-o "luni", fiindcă nu așa vei obține rezultate. Începe să slăbești cu aceste obiceiuri încă de mâine dimineață!

Iar ca slăbitul să se producă mai repede, comandă unul dintre următoarele noastre programe alimentare, în funcție de ce ți se potrivește: Slăbește Sănătos, Low Carb Keto sau Intermittent Fasting.

01/02/2022