10% Reducere la abonament 5 zile
20% Reducere la abonament 20 de zile
Abonează-te la newsletter pentru a primi oferte exclusiv pentru abonați! Aboneaza-te
Acasa Blog Cum să rămâi în formă de sărbători

Iată că au venit și mult iubitele sărbători! E luna în care suntem mai buni, empatici și ne gândim cu melancolie la copilărie sau ne facem planuri de viitor.

Oricare ar fi situația, fiind îngrijorați de silueta noastră, ne punem cu toții o întrebare: cum rămânem în formă de sărbători? Pentru că e o perioadă destul de lungă, în care tindem să ne ospătăm din plin cu tot felul de bucate (pe care, dacă e să fim complet sinceri, nu le-am prea consuma în mod obișnuit) și uităm să facem sport.

Așa că, înainte de a da drumul unei petreceri de o săptămână, ia o scurtă pauză de lectură a acestui articol, căci avem ceva pentru tine. Îți aducem o listă cu sfaturi cât se poate de practice, pe care să le urmezi de sărbători pentru a nu te simți vinovat la urmă.

Nu te teme, nu e nimic complicat. De fapt, vei vedea că regulile scoase de noi în evidență sunt de bun simț și pe unele probabil că le aplicai oricum. De celelalte te vei ocupa de acum înainte, nu e târziu.

 

Cum să rămâi în formă de sărbători

1. Ai grijă ce mănânci

Nu mânca chiar orice. Îți cunoști corpul mai bine decât oricine, motiv pentru care știi la ce reacționează bine și la ce nu. Optează pentru alimentele benefice și, pe cât posibil, evită-le pe cele care îți fac rău.

Din fericire, de anul acesta te poți bucura de meniul nostru de Crăciun, care conține bucate alese, pregătite cu atenție și benefice pentru organism.

 

2. Continuă să faci sport

Până și un antrenament de câteva minute poate fi util, mai ales dacă alegi unul intensiv. Trezește-te, de exemplu, mai devreme puțin decât restul familiei tale și fă exerciții fizice.

În plus, prețuiește acest timp cu tine însuți pentru a te energiza și relaxa deplin. Vei fi mai pregătit apoi să te dedici total celor dragi.

 

3. Mergi pe jos oriunde e posibil

Nu degeaba se zice că mersul pe jos face "piciorul frumos". Profită de faptul că ai mai mult timp liber la dispoziție și mergi pe jos oriunde ai ocazia.

Dacă mergi în vizită la prieteni sau rude, lasă mașina acasă și fă o plimbare, de ce nu, chiar una ocolitoare. Vei afla detalii ale zonei în care locuiești pe care cu siguranță nu le-ai observat înainte din cauză că ești mereu pe fugă și, pe deasupra, te vei menține în formă.

 

4. Acordă atenție mărimii porției

Poate cel mai mult contează cât mănânci. Gustă din mai multe preparate, dar nu îți încărca farfuria și nici nu te ridica sătul de la masă.

În final, este vorba doar de poftă, nu neapărat de foame. Și trebuie să recunoaștem că e greu să rezistăm în fața unei tentații culinare.

De asemenea, nu e suficient să mănânci o dată și bine, ci mai degrabă puțin și de mai multe ori. Păstrează programul celor trei mese principale și două gustări.

 

5. Joacă-te cu cei mici

Un mod bun de a face sport este pur și simplu să te joci cu copiii tăi sau cu cei pe care îi ai în jur. Aceștia vor fi încântați că le acorzi atenție, iar tu, pe lângă timpul de calitate petrecut cu ei – în care vei simți din nou veselia și inocența copilăriei, vei face și mișcare.

Este poate cel mai distractiv tip de antrenament. Important este să râzi din tot sufletul și să alergi cât mai mult după ei.

 

6. Hidratează-te

Confundăm adesea setea cu foamea. Corpul nostru ne atrage atenția că e vremea să bem apă și noi îi înțelegem greșit semnalele, credem că trebuie să îl alimentăm cu mâncare.

Când simți că e prea devreme să mănânci din nou, deși ți se pare că ți-e foame, bea îmi schimb un pahar de apă. Este foarte probabil ca senzația inconfortabilă să dispară imediat după aceea. Ceea ce înseamnă, evident, că, dacă ai fi mâncat, tot ce ai fi reușit era să te îngrași.

 

7. Nu consuma prea mult alcool

Un pahar de vin este de-a dreptul indicat seara, cu atât mai mult alături de o masă gustoasă de sărbători. Ce contează de fapt este să nu exagerezi și să bei întreaga sticlă de unul singur.

Alcoolul are în general multe calorii și este lipsit de proprietăți nutritive esențiale organismului. Prin urmare, nu e de mirare că persoanele consumatoare de alcool nu reușesc să rămână în formă.

 

Deci, ești gata să simți magia sărbătorilor împreună cu cei dragi? Cu noi rămâi și în formă în tot acest timp, astfel încât să nu ai mult de recuperat odată ce te reapuci de treabă la începutul noului an.

Pentru o masă îmbelșugată, găsești în meniul nostru de Crăciun toate preparatele de care ai putea avea nevoie. Tot ce trebuie să faci este să pui comanda și să lași gătitul în grija noastră.

Sărbători fericite!

24/12/2021