10% Reducere la abonament 5 zile
20% Reducere la abonament 20 de zile
Extra REDUCERE 10%. Activeaza codul FEST Aplica reducerea!
Acasa Blog Află de ce continui să te îngrași chiar dacă faci sport

Luarea în greutate reprezintă o mare problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor ce nu sunt tocmai sportivi, dar pentru a slăbi se apucă de exerciții fizice. Ai crede că acestea îți rezolvă inconvenientul, nu-i așa? Nu întotdeauna. Și asta chiar dacă faci și eforturi să mănânci în permanență sănătos.

Bineînțeles, comandând meniurile noastre cântărite caloric e o adevărată plăcere să adopți un stil de viață sănătos, pentru că mâncarea este și gustoasă.

Întrebarea este: de ce continui uneori să te îngrași inclusiv și atunci când urmezi antrenamente regulate de sport? Am făcut noi o mică cercetare pentru tine și am descoperit o serie de motive pe care le găsești mai jos.

Poți face o schimbare numai după ce știi cauza, deoarece efectul se vede direct în creșterea în greutate...

 

Află de ce continui să te îngrași chiar dacă faci sport

1. Din cauza unor medicamente

Unele medicamente (poate fi vorba de cele luate pentru o problemă de moment sau de o afecțiune de lungă durată) determină acumularea mai ușoară a grăsimii, fiindcă, de obicei, provoacă foame.

Conform studiilor, anumite substanțe prezente în special în antidepresive pot avea îngrășarea ca efect advers. În acest caz, soluția nu este să renunți la tratament, ci să îi faci o vizită medicului tău specialist, pentru a vedea care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi: schimbarea tratamentului și eventual efectuarea unor analize.

 

2. Mănânci pe fugă

Când mănânci pe fugă, adesea e posibil să nici nu simți că ai mâncat. De aceea, riscurile de a depăși o porție sunt extrem de ridicate. Iar regretele nu își au rostul.

Îți recomandăm să savurezi fiecare masă și să îi dedici toată atenția ta din momentul respectiv. Astfel, vei vedea imediat o îmbunătățire, pentru că îți vei asculta organismul atunci când va spune că e destul. Mâncatul pe fugă face cu siguranță parte din categoria obiceiurilor ce te îngrașă!

 

3. Suferi de hipertiroidism

Tiroida este glanda în formă de fluture care este situată în fața gâtului. Dacă ea secretă prea mulți hormoni, vei simți oboseală, stare de slăbire și te vei îngrășa datorită creșterii poftei de mâncare. De ce?

O funcționare deficitară a glandei tiroide influențează metabolismul. Iar odată ce acesta slăbește, kilogramele în plus se vor depune foarte rapid. Vestea bună este că aceste efecte nedorite pot fi ameliorate cu tratament medicamentos corespunzător.

 

4. Te-ai lăsat recent de fumat

Cu toate că lăsatul de fumat este o decizie fantastică pentru corpul tău, pe termen scurt vei constata ca rezultat mici diferențe de alimentație. De exemplu, s-ar putea să îți crească apetitul pentru mâncare "bună", grasă, sau, mai rău, să consumi o mulțime de dulciuri.

Nu te minți că este o idee perfect acceptabilă să te îndulcești cu câte o bomboană sau alte dulciuri pline de zahăr atunci când ți-ai dori să fumezi o țigară. Este o alternativă aproape la fel de nesănătoasă, nicidecum indicată. Optează pentru un fruct sau distrage-ți atenția cu un hobby.

 

5. Consumi alcool cu regularitate

Un pahar de vin seara, înainte de culcare, ajută inima. Tot ce depășește însă această cantitate trece în cealaltă extremă și face rău. Să nu uităm că alcoolul nu are în general proprietăți nutritive, dar poate conține calorii. Este mai mult o plăcere care poate deveni foarte ușor o dependență, nu tocmai o necesitate.

Așadar, dacă tu nu vrei să te mai plângi că te îngrași fără motiv sau fără să mănânci, ar fi preferabil să consume alcool doar la ocazii mai deosebite și, evident, în cantități moderate.

 

6. De la prea mult stres

Stresul ne dă peste cap atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. El se poate manifesta în diverse moduri, însă în general ne determină să mâncăm în exces.

Asta ca să nu mai zicem că de multe ori folosim scuza lui pentru a explica anumite decizii proaste legate de alimentație. Ai grijă de tine relaxându-te și odihnindu-te suficient, ca să îți poți păstra cu succes greutatea în limite normale!

 

7. Exagerezi cu mâncatul alimentelor sănătoase

Faptul că ai o alimentație sănătoasă nu îți dă verde să mănânci cât îți poftește inima. Contează și mărimea porțiilor. Ca idee, o cană de paste din grâu are 200 de calorii. Așa că, te sfătuim să nu depășești consumul unei porții.

FITFOODWAY îți sare în ajutor: toate programele noastre oferă cantitatea de mâncare potrivită pentru consumul unui adult (sau copil, atunci când ne referim la meniul Junior FIT).

 

8. Nu dormi destul

Cu cât mergi mai târziu la culcare, cu atât vei trece mai mult peste o oră decentă de a lua cina sau chiar îți vei acorda onoarea de a lua o gustare bonus.

Dacă te străduiești să îți ignori foamea, nu vei face față suficient de bine activităților planificate la acea oră. Corpul are nevoie de combustibil pentru a funcționa eficient. Plus că tindem să mâncăm în exces de la oboseală...

 

9. Îți oferi recompense dulci pentru orice reușită

Motivația din exterior este benefică atunci când se recurge la ea cu măsură. Nu orice reușită, cât de mică, trebuie recompensată cu ceva dulce.

Lucrează la motivația intrinsecă (din interior) sau, dacă ai neapărată nevoie de un supliment din afară, optează pentru oferirea altui premiu. Uită-te la un film, petrece timpul cu cei dragi, citește sau fă o baie cu spume. Alege ceea ce ți se potrivește.

 

10. Sari constant peste micul dejun

Ți-am mai zis-o și o repetăm de fiecare dată când avem ocazia: micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Deși poate nu uiți e tare foame la primele ore ale dimineții, senzația va spori în timp și vei da iama în gustări sau vei mânca o porție dublă la prânz. Nu ar trebui să fie deci nicio surpriză de ce te îngrași.

Este o iluzie concepția că slăbești dacă alegi să mănânci doar două mese principale pe zi. E o greșeală imensă să renunți la masa care îți oferă energie.

 

Ține cont de lista pe care ți-am prezentat-o înainte de a te mai întreba de ce te îngrași sau chiar să afirmi că se întâmplă fără motiv. Dacă bifezi toate punctele și te îngrași oricum, du-te urgent la un consult medical, să nu fie vorba cumva de ceva mai grav.

FITFOODWAY îți livrează acasă mâncăruri delicioase și sănătoase, în funcție de obiectivele tale alimentare. Te ajutăm să slăbești sănătos, să te menții FIT, să îți crești masa musculară și multe alte lucruri pe care le găsește aici.

26/11/2021