10% Reducere la abonament 5 zile
20% Reducere la abonament 20 de zile
Extra REDUCERE 15%. Activeaza codul SUMMERSTART Aplica reducerea!
Acasa Blog Totul despre keto diet!!!

Totul Despre Keto Diet – Ce Înseamnă Și De Ce Face Atâtea Furori

Dacă te afli aici, e clar că ai auzit de acest aparent nou concept la capitolul slăbit și te interesează tot ceea ce are legătură cu keto diet – ce înseamnă, cum funcționează și în special ce anume o deosebește de alte diete.

Bineînțeles că voi lua pe rând fiecare dintre aceste aspecte și te voi lămuri inclusiv cu privire la riscurile la care te supui încercând dieta keto, doar ți-am promis asta încă din titlul articolului, însă, mai întâi, trebuie să stabilim câteva elemente.

 

Când a apărut, de fapt, dieta keto și de ce?

Poate părea de-a dreptul incredibil, dar keto diet și rețetele ei spectaculoase nu sunt tocmai de azi sau de ieri... nici măcar de alaltăieri.

Este adevărat că ea a atins apogeul în lume prin anul 2017, iar în România dă acum semne că se va face serios remarcată, însă ea există de nu mai puțin de un secol.

Oricum, cercetările științifice serioase în domeniu, de care ne bucurăm acum, au fost făcute abia începând cu anul 1993, când Fundația americană Charlie și-a concentrat întreaga atenție spre a găsi beneficiile acestui stil de viață, pentru că e vorba de mult mai mult decât de o simplă dietă.

Și știi ce e culmea? Dieta low carb keto sau ketogenică nu a fost inventată pentru slăbire. Nicidecum.

Dieta keto a fost recunoscută încă din urmă cu o sută de ani pentru rezultatele sale uimitoare în cazul epilepsiei.

Conform studiilor de specialitate, frecvența crizelor epileptice scade semnificativ pe perioada adoptării acestui regim alimentar, iar efectele se văd multă vreme după încetarea lui.

Este trist că de-a lungul timpului s-a instalat comod consumul medicamentelor pentru această problemă de sănătate, în detrimentul unei variante naturale, ce implică doar adaptarea mâncării.

Totuși, trebuie să recunoaștem că intenția inițială a fost una cât se poate de nobilă, deoarece dieta keto este una destul de drastică și la început era aplicată copiilor. Așadar, se înțelege căutarea alternativelor din acel moment.

Important este că a revenit în atenția publicului și că adulții de pretutindeni pot profita de avantajele ei în ceea ce privește epilepsia, slăbitul și prevenirea sau menținerea sub control a diabetului.

Pentru a-ți face complet lumină referitor la cum poate ajuta o dietă în afecțiunile enumerate adineauri, care sunt cum nici că se poate mai diferite, trebuie să răspundem la următoarea întrebare.

 

Cum stă treaba cu keto diet – ce înseamnă și în ce constă mai exact?

Dieta keto promovează consumul alimentelor ce determină procesul metabolic întâlnit sub numele de ketoză.

Practic se schimbă sursa ce oferă energia zilnică necesară organismului, glucidele fiind astfel înlocuite cu grăsimi – altfel spus, micşorăm cât mai mult posibil consumul de carbohidrați și ne axăm pe lipide.

Desigur, această modificare nu se poate produce cum ai bate din palme, ci trebuie impus corpului să se adapteze.

Este esențială, așadar, cumpătarea și urmarea cu strictețe a regulilor regimului, fiindcă, în caz contrar, totul se poate dovedi a fi în zadar.

În general, dieta keto pe zile este formată aproximativ din: 20% proteine, 70% grăsimi și doar 10% carbohidrați.

Secretul atunci când ne referim la slăbitul rapid în diete este că, odată cu carbohidrații, mușchii acumulează rezerve de apă și, reducând considerabil consumul lor, se pierde automat acel aport de apă.

Din nefericire, imediat ce oamenii revin la dieta obișnuită, revin și kilogramele reprezentate de apă.

În schimb, dieta keto vine cu rețete sănătoase, care, alături de 3 sau chiar 4 litri de apă pe zi, motivează organismul să funcționeze pe baza grăsimilor.

Lumea crede că grăsimile trebuie neapărat evitate pentru că duc inevitabil la îngrășare, însă scapă din vedere faptul că există o categorie de grăsimi ce nu perturbă buna funcționare a organismului, fiind chiar indicată. Evident că aceea este cea prezentată în acest regim.

Corpul va elimina oricum atât grăsimile "achiziționate" recent prin intermediul hranei, cât și pe cele stocate anterior.

Care este avantajul dietei cu grăsimi sănătoase? Ei bine, pe lângă pierderea kilogramelor în plus, spre deosebire de carbohidrații și zaharurile ce conferă energie de moment, pe perioade limitate de timp, energia pusă la dispoziție de către grăsimi nu este deloc întreruptă, fiind constantă.

Da, este posibil ca la începutul dietei să constați că ești mai obosit decât în mod normal, însă este o chestiune ce ține de adaptare. După câteva zile te vei simți înviorat și vei observa că senzația va fi de durată.

 

Alte beneficii ale dietei keto

Am amintit deja slăbitul, de unde reiese scăderea poftei de mâncare, precum și ameliorarea crizelor de epilepsie și a diabetului, deci mai rămâne să ne îndreptăm atenția spre:

1. Menținerea masei musculare, când este asociată cu sportul.

2. Nu este greu de ținut (dacă nu te lași ușor ispitit).

3. Îmbunătățește nivelul testosteronului.

4. Reduce colesterolul.

5. Este mai ieftină decât multe alte asemenea diete.

 

Ce să mânânci în dieta keto – meniu

Sincer, este mai ușor să fac lista alimentelor oprite (sau cel puțin super reduse) în dietă, decât opusul. Nu îți face griji, vin apoi și cu soluții la dieta keto, deși nu îți dau tocmai rețete. 

În categoria produselor interzise intră mai ales: pastele făinoase, pâinea, cerealele, lactatele nefermentate, cartofii, porumbul, mierea și dulciurile (inclusiv sucurile).

Pentru a compensa lipsa carbohidraților, dieta se începe cu 4 mese pe zi. În timp se poate ajunge la 2, dar nici într-un caz brusc, pentru că așa îți pui sănătatea în pericol. Fă dieta keto pe etape, nu te grăbi.

Nu e prea ușor să găsești pentru dieta keto rețete, cu atât mai puțin de mic dejun. Norocul tău e că Fit Food Way a lansat de curând un program cu meniu pentru toată săptămâna!

Aruncă o privire aici pentru a vedea ce ți-am pregătit sau contactează-ne direct la 0755 165 028 pentru comenzi! Nu uita că oferim reduceri consistente la abonamente!

În final, îți mai spun doar că degeaba te iei după ce zic unul și altul despre dieta keto, părerile vor fi întotdeauna împărțite, indiferent de subiect. Dacă tu crezi că ți se potrivește dieta keto, încearc-o fără nicio teamă!

13/08/2019