faceboook 9 surse de proteine în afară de carne
10% reduce la abonamentul pe 5 zile
20% reduce la abonamentul pe 10 zile
9 surse de proteine în afară de carne 9 surse de proteine în afară de carne

9 surse de proteine în afară de carne

Este extrem de cunoscut faptul că cele mai bogate surse de proteine sunt diversele tipuri de carne. Totuși, nu trebuie ignorate sursele de proteină vegetală, care pot asigura la rândul lor aportul zilnic necesar. Sunt cât se poate de sănătoase și pot fi consumate inclusiv de vegetarieni sau vegani.

Programele noastre Vegetarian + Pește și Vegan de post includ rețete cu alimentele respective, astfel încât corpul tău să nu ducă lipsă de nimic și să funcționeze întotdeauna la capacitate maximă.

În cazul în care nu știi la să te aștepți atunci când vorbim de surse de proteine în afară de carne, te invităm să consulți lista de mai jos. Ea cuprinde câteva dintre principalele alimente bogate în proteine vegetală (sau nu), pe care le regăsești și în preparatele noastre.

Ești gata să descoperi, și eventual să iei notițe? Te avertizăm că nu e mereu indicat să faci nazuri la mâncare!

 

9 surse de proteine în afară de carne

1. Fasole neagră

Am început cu alimentul care nu e tocmai pe placul tuturor. Fasolea este considerată adesea grea la stomac, care provoacă gaze. Cu toate acestea, proprietățile ei – aportul ridicat de magneziu, potasiu și calciu – ar trebui să te convingă să îi dai o șansă.

Nu e nevoie să o consumi chiar în fiecare zi, dar ia în calcul să o mănânci măcar de câteva ori pe lună. Așa dispare întrebarea din ce luăm proteine...

 

2. Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc nu conține zer lichid, motiv pentru care este mult mai bogat în proteine și are mai puțini carbohidrați decât iaurtul obișnuit. Acesta are o consistență mai densă, cremoasă, ce îți permite să îl folosești într-o mulțime de modalități: în loc de smântână, la prepararea sosurilor sau pe post de mic dejun cu fructe și cereale. E imposibil să nu te îndrăgostești de textura și savoarea lui, apreciindu-i totodată și calitățile nutritive.

 

3. Semințe de cânepă

Semințele de cânepă nu au, așa cum te puteai aștepta, efecte halucinogene. În schimb, ele fac parte din categoria semințelor foarte bogate în proteine. Trei linguri de semințe de cânepă au 10 grame de proteine.

Prin urmare, nu ezita să le incluzi în toate felurile de mâncare în care poți, de la supe, la salate și până la delicii dulci sau sărate. Nu dau tonul gustului, ci pur și simplu îl completează.

 

4. Năut

O jumătate de cană de năut oferă aproximativ 7 grame de proteine. Avantajul lui este că poate fi inclus în diverse rețete, în special în salate.

De asemenea, te sfătuim să testezi clătitele cu năut. Au un gust aparte, care te va încânta și intriga deopotrivă. Se spune că trebuie să încercăm în fiecare zi ceva nou, nu-i așa?

 

5. Semințe de dovleac

Un sfert de cană de semințe de dovleac vine la pachet cu 8 grame de proteine. Nu aștepta Halloween-ul ca să ai parte de acest aport. Meriți să îl savurezi pe tot parcursul anului!

Dacă nu știi cum să le mănânci, presară câteva semințe de dovleac în preparatele tale preferate. Iar apoi, poți trece la un mix de semințe format chiar din toate cele menționate de-a lungul articolului.

 

6. Unt de arahide

Îți place untul de arahide? Ai noroc, pentru că este unul dintre alimentele sănătoase care conțin multe proteine (bineînțeles, dacă acorzi mare atenție ambalajului și alegi produsul cu minim 90% arahide).

În funcție de modul masa pe care o iei, poți opta pentru varianta sa dulce sau sărată. Poți pregăti un mic dejun rapid din pâine prăjită cu unt de arahide și feliuțe de banană pe deasupra. E un festin în toată regula!

 

7. Linte

Lintea nu face parte tocmai din alimentele extrem de cunoscute și folosite în țara noastră. Noi îți recomandăm însă să te gândești de două ori înainte de a ezita să o consumi. De ce?

Aceste boabe relativ mărunte reprezintă o sursă nemaipomenit de bogată de proteine. O jumătate de cană de linte preparată conține nu mai puțin de 9 grame de proteine. Sună sau nu super bine?

 

8. Quinoa

Pare mai greu decât este de fapt să integrezi quinoa în rețetele tale. Este o alternativă excelentă pentru a adăuga mai multe proteine la supe, terciuri și chiar și alte feluri de mâncare.

Trebuie doar să pregătești o amestecătură dintr-o cană de quinoa uscată împreună cu două căni de apă puse într-o oală la fiert pentru 15 minute.

Quinoa este nu numai o sursă de proteine, ci și de magneziu, acid folic, mangan și potasiu, așa că ai o grămadă de beneficii datorită ei.

 

9. Semințe de floarea soarelui

O altă sursă de proteine vegetale este reprezentată de semințele de floarea soarelui. 7 grame de proteine regăsim și aici, într-o cantitate de un sfert de cană.

Partea bună e că semințele de floarea soarelui pot fi gătite sau mâncate crude. Sunt delicioase într-un mix de semințe de care te bucuri seara, după ce ai lăsat toate grijile în urmă și te relaxezi la un film sau un serial bun.

 

Știai că există o multitudine de surse de proteine în alte alimente în afară de carne? Care dintre cele amintite de noi în lista de mai sus se numără printre favoritele tale?

Dacă vrei să scapi de stresul gătitul zilnic, comandă acum unul dintre programele noastre făcute de nutriționiști. Mâncărurile Fit Food Way îți aduc toți nutrienții de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa eficient, cu porții cântărite caloric.

01/07/2021