faceboook 13 alimente care scad și mențin tensiunea arterială în limite normale
25% EXTRA REDUCERE. Activeaza codul BLACK25 Aplica reducerea!
10% reduce la abonamentul pe 5 zile
20% reduce la abonamentul pe 10 zile
13 alimente care scad și mențin tensiunea arterială în limite normale 13 alimente care scad și mențin tensiunea arterială în limite normale

13 alimente care scad și mențin tensiunea arterială în limite normale

Dacă pentru tensiunea arterială mică avem un remediu rapid și la îndemână – cafeaua, când vorbim de tensiunea arterială mare, treaba este puțin mai complicată. De ce? Pentru că ea nu scade cum ai bate din palme.

Cel mai cunoscut remediu pentru aducerea tensiunii arteriale la valori normale este, așadar, reprezentat de tratamentul medicamentos. Puțini oameni știu însă că o alimentație sănătoasă are și ea un aport considerabil, putând să reducă tensiunea arterială sau cel puțin să o țină sub control.

De altfel, tensiunea arterială are cauze diverse, printre care regăsim consumul excesiv de sare, fumatul, prea mult alcool (un pahar de vin pe zi, spre exemplu, e benefic, dar mai mult strică), stresul, moștenirea genetică și kilogramele în plus.

Și deși în trecut era o problemă cu care se confruntau în general oamenii după 40 de ani, acum sunt tot mai mulți tineri afectați. Uneori chiar și adolescenții suferă de hipertensiune...

Prin intermediul articolului de față, ne-am propus să te învățăm care sunt câteva din fructele, legumele și alte alimente pe care te poți baza în lupta împotriva tensiunii arteriale mari. Ești gata să le descoperi?                                                

13 alimente care scad și mențin tensiunea arterială în limite normale

1. Banalele

Bananele sunt unele dintre cele mai mari surse de potasiu pentru organism. Cât despre potasiu, el este invers proporțional cu tensiunea arterială – cu cât crește aportul de potasiu, scade tensiunea arterială... și invers. Știu maimuțele de ce le iubesc!

2. Peștele – somonul și macroul

Somonul și macroul sunt pești grași, deosebit de bogați în acizi esențiali Omega 3. Aceștia și chiar suplimentele alimentare pe baza uleiului lor îmbunătățesc sănătatea și starea inimii.

3. Semințele de dovleac și floarea soarelui

În situația în care vrei să îți revină tensiunea arterială la valori normale și nu te dai în vânt după aceste tipuri de semințe, să știi că ar trebui să faci un efort și să vă împrieteniți. Ele cuprind magneziu, mineral care ajută la vasodilatație.

4. Rodia

Rodia este și ea foarte utilă pentru reglarea tensiunii. O poți consuma atât în starea ei naturală, cât și sub formă de suc. Ține cont doar că sucul de rodie nu este la fel de bogat în fibre ca și fructul propriu-zis, motiv pentru care va trebui să compensezi pierderea prin consumul altor alimente.

5. Sfecla roșie

Un studiu a demonstrat că dacă bei 2 căni de suc făcut din 3 părți de sfeclă și 1 de măr, tensiunea arterială îți va scădea considerabil în doar câteva ore. Același studiu afirmă că bărbații pot vedea în acest fel rezultate mai eficiente decât femeile.

6. Laptele și iaurtul

Calciul este un aliat de nădejde în scăderea tensiunii arteriale. Îl poți asimila în funcție de preferințe: fie bei 3-4 căni de lapte pe zi, fie optezi pentru un iaurt mare, care este sărac în grăsimi. Desigur, poți alterna alegerea de la o zi la alta.

7. Fructele de pădure

Fructele de pădure au în compoziția lor flavonoizi, care sunt niște compuși naturali ce nu ajută doar la reducerea tensiunii arteriale, ci inclusiv și la prevenirea hipertensiunii. Le poți mânca atât proaspete, cât și decongelate.

8. Spanacul

Spanacul face parte din categoria legumelor vedetă. Asta înseamnă că este recomandat deoarece conține acid folic, calciu și potasiu, precum și foarte puțin sodiu. De aceea, este important să se afle în alimentația celor mici.

9. Mazărea, fasolea și lintea

Poate că nu-ți prea vine să crezi, dar mâncarea de fasole, de mazăre sau de linte e foarte bună pentru a ține tensiunea sub control. Vorba aceea: un singur bol pe zi ține doctorul departe!

10. Scorțișoara

Îți place gustul unic și desăvârșit al scorțișoarei, nu-i așa? Ei bine, acum că știi că ajută tensiunea, ai un motiv în plus să o consumi cât mai des. Nu ezita să le dai savoare deserturilor cu ajutorul ei și să eviți cât mai mult zahărul.

11. Cartofii albi

Nu e un secret faptul că potasiul se găsește din plin în cartofii albi. Cu toate acestea, atunci când sunt prăjiți, cartofii fac mai mult rău decât bine. Cel mai indicat este să îi consumi fierți sau copți.

12. Usturoiul

Pe lângă că dă cu succes savoare aproape oricărui preparat culinar, usturoiul contribuie la diluarea vaselor de sânge. În acest mod, inima nu mai este nevoită să bată foarte tare pentru a ajuta sângele să treacă prin ele.

13. Ciocolata neagră

Ți-au sclipit ochii când ai citit cuvântul "ciocolată"? S-ar putea să-ți dispară în mare parte entuziasmul imediat ce vei afla că nu este vorba despre orice fel de ciocolată, ci doar de cea neagră, care are un aport de minim 50 sau 70% cacao.

Nu uita nici să limitezi, pe cât posibil, consumul de sare. Până la urmă, mâncarea gătită conține suficient sodiu din legume. Totuși, dacă nu te poți opri de tot din a o consuma și nu te poți obișnui cu mâncarea de regim, încearcă măcar să nu-ți mai pui sare și separat în farfurie atunci când mănânci. Limitează-te cu cea din rețetă.

Mâncarea vegană este cunoscută pentru abundența în potasiu, datorată fructelor și legumelor sale. Noi facem livrări cu mâncare vegană și multe alte programe sănătoase. Îți punem la dispoziție o varietate de feluri de mâncare bazate pe rețete de mâncare sănătoasă!

 

26/02/2021