10% Reducere la abonament 5 zile
20% Reducere la abonament 20 de zile
Extra REDUCERE 10%. Activeaza codul FEST Aplica reducerea!
Acasa Blog Ce sa faci daca nu iti reusesc rețetele de gătit acasă

Ce sa faci daca nu iti reusesc rețetele de gătit acasă

Când toată lumea îți spune să cauți rețete de gătit acasă și rețelele sociale sunt pline de bucătari iscusiți (unii deveniți peste noapte, datorită pandemiei), noi îți spunem că nu e totul așa roz cum pare la o primă vedere.

Bineînțeles că ne dorim să ne devii client – îți ducem mâncare sănătoasă la birou sau oriunde vrei tu, dar nu despre asta e neapărat acest articol. El are un scop precis, și anume să îți demonstreze că e normal să nu iti reuseasca retetele, să nu stii să faci asta sau pur și simplu să nu vrei.

Daca nu iti reusesc retetele de gatit acasa, în cele ce urmează vei găsi o serie de cauze pentru care nu merită să îți bați capul cu gătitul. Nu sunt scuze, ci lucruri serioase pe care trebuie să le iei în calcul și despre care vei înțelege mai multe citind descrierea fiecăruia.

8 motive să nu optezi pentru rețete de gătit acasă

1. Economisești timp

Timpul este primul și de departe principalul element al listei. Chiar ți se pare că merită să stai câte 2-3 ore în bucătărie ca să pregătești o masă pe care nu-ți ia mai mult de 15 minute s-o mănânci?

Ai putea întreprinde o mulțime de alte activități în timpul respectiv, activități care îți fac cu adevărat plăcere și care peste ani le vei avea ca amintiri.

E cam puțin probabil să îți dorești să îți amintești cum, după o zi obositoare la serviciu, în perioada celor mai frumoși ani ajungeai acasă și te apucai de făcut mâncare.

Evident că apoi nu mai aveai chef de nimic și treceai imediat la somn, iar zilele se repetau la nesfârșit după acest tipar. Sună foarte "palpitant", nu-i așa?

Nu te baza nici pe mâncarea de gătit acasă rapid, fiindcă te saturi la un moment dat de ea și organismul are nevoie de ceva sățios, nu doar de rețete la minut.

2. Nu e echilibrată caloric

În cel mai bun caz, probabil cântărești alimentele înainte de a le integra într-o mâncare rapidă. Totuși, să recunoaștem că această cântărire se face de obicei doar ochiometric.

Oricare ar fi varianta pe care o folosești, iese din discuție numărarea caloriilor. Iar după aceea te mai și miri că te îngrași sau nu ajungi la forma fizică dorită...

3. Rămâi rapid fără idei

Cu siguranță te întrebi frecvent "ce să mai gătesc?" și cauți tot felul de idei salvatoare de feluri de mâncare pe internet.

Problema e că ce te încântă se face în marea majoritate a timpului cam greu sau nu ai la îndemână produsele necesare.

Asta ca să nu mai menționez că e prea puțin probabil să ajungi să ai în farfurie exact ceea ce vezi în fotografii. Și acest aspect ne duce inevitabil la faptul că nu este o idee rea sa comanzi un meniu cu mancare sanatosa pentru intreaga zi. 

4. Nu-ți iese întotdeauna bine

Nu ești bucătar și e absolut normal să faci greșeli când gătești, dar nu e tocmai recomandabil să mănânci experimente.

Uneori probabil că îți e afectată numai stima de sine într-o oarecare măsură. Însă, în cazuri mai extreme, sănătatea ta poate avea de suferit.

Se spune că încercările repetate determină perfecționarea, nu neagă nimeni acest fapt, dar câteodată e mai în regulă să fii sincer cu tine însuți și să renunți la ce nu ți se potrivește.

Gândește-te că poate corpul tău (și ale celor dragi) nu va face față până ce ajungi la un nivel avansat în bucătărie. Optiunea de a comanda mancare online este la indemana si reprezinta o optiune perfecta pentru tine. Poti sa alegi din meniurile sanatoase pregatite de noi cu obtiuni diverse de programe : Salbeste sanatos, Creste masa musculara, Low carb keto si multe alte obtiuni.

5. Irosești alimente

Știm cu toții că, cu cât cumperi cantități mai mari dintr-un aliment, cu atât e mai ieftin. Iar din logica închipuită că reduci costurile în acest mod, tinzi să uiți că nu trebuie să hrănești un întreg batalion.

Plus că e imposibil să gătești fix cât mănânci. Cumperi mult, consumi doar o mică parte și restul arunci. E o logică extrem de simplă, dar defectă din toate punctele de vedere.

6. Riști să nu folosești vasele potrivite

Pentru ca o mâncare să fie sănătoasă și gustoasă, nu o poți găti chiar oricum te taie capul. Trebuie să respecți anumite reguli cu conștiinciozitate. Din păcate, mulți oameni nici nu le cunosc.

Știai că, de exemplu, temperaturile ridicate fac o tigaie neaderentă să degaje o substanță periculoasă pentru ficat? Dar că nici nu e indicat să amesteci cu instrumente din metal într-o asemenea tigaie?

7. E mai complicat decât pare

Te gândești că ce poate fi așa de greu în amestecarea unor produse și introducerea lor la cuptor sau prepararea pe aragaz. De fapt, gătitul e o artă pe care destul de puțini oameni o stăpânesc.

Nu amesteci pur și simplu alimente la întâmplare, precum nici nu guști cu frică din ce a ieșit. Trebuie să urmezi toți pașii cu grijă și să nu cumva să ratezi vreunul, pentru că se prăbușește toată rețeta exact ca un castel din cărți de joc.

Evident, dacă ești bun la ceva, se vede foarte bine în rezultat. E regula de aur și în privința gătitului. Degeaba respecți totul cu sfințenie, dacă nu ești natural în bucătărie, în anumite situații nu va ieși cum vrei și pace.

8. Nu faci mizerie

Acest subpunct nu se referă la bătaie cu făină sau alte nebunii. Nicidecum. Inclusiv și mâncarea cea mai rapidă și ieftină va murdări câteva vase și poate conținutul va mai ajunge din greșeală și pe lângă boluri.

Unele tigăi și oale te vor tortura de-a dreptul când te vei chinui să le cureți, dacă nu le speli imediat, ci consideri că ai dreptul să te bucuri de o pauză...

Nu te chinui inutil cu gătitul! Lasă talentul în bucătărie în seama noastră, pentru că oferim servicii de catering complet și sănătos în Arad, Oradea, Timișoara, Brașov, Cluj, Sibiu, Ploiești, Deva, Baia Mare, Satu Mare și Alba Iulia.

Avem mâncare de post, vegană, pentru copii... practic pentru toate gusturile și cerințele!

P.S.: avem un meniu nou ce conține un prânz sănătos și rapid ce merge direct la tine la birou!

 

14/07/2020