10% Reducere la abonament 5 zile
20% Reducere la abonament 20 de zile
Extra REDUCERE 10%. Activeaza codul FEST Aplica reducerea!
Acasa Blog Nu mânca prea multe gustări pe zi

Gustările sunt o plăcere nevinovată sau, cel puțin, așa crede lumea. De aceea, fie că preferă gustări reci sau calde, ele devin rapid atracția principală a fiecărei zile.

Desigur, asta se întâmplă pentru că oamenii optează din ce în ce mai des pentru mâncare sănătoasă și pe acest principiu aleg mai mereu preparate ce nu sunt deloc apetisante.

Apoi apare concepția potrivit căreia, dacă felurile de bază sunt îngrozitoare, gustările rapide sunt permise și nu pot face absolut niciun rău. Nu e chiar așa.

Fit Food Way îți demonstrează prin programele sale că toate mesele pot fi sănătoase, hrănitoare și delicioase. Nu trebuie să sacrifici nici una dintre aceste calități. Uită-te peste meniul de aici, pentru că în continuarea acestui articol ți-am pregătit altfel de informații.

Noi promovăm doar 2 gustări zilnice. Nu recomandăm mai multe. Iată de ce!

8 motive pentru care să nu mănânci prea multe gustări pe zi

1. Digestia are nevoie de timp

O digestie completă durează undeva la 6 ore sau chiar mai mult. Asta înseamnă că practic ea se stabilizează și echilibrează aproximativ de la o masă la alta.

Când nu reziști tentației și te apuci să iei gustări la scurt timp după ce ai mâncat serios, îți taxezi corpul. Nu contează despre ce fel de gustări este vorba, pot fi ele chiar fără sare sau pentru diabetici, căci rezultatul este același.

Se resetează procesul digestiei, care efectiv nu s-a terminat de la ultima masă avută. O iei de la capăt și se văd consecințele.

2. Te îngrași

Aceasta este prima problemă determinată de întreruperea unei digestii normale. Haide s-o luăm logic: ce poate face organismul cu mâncarea pe care nu reușește s-o absoarbă și utilizeze cum trebuie? O depozitează ca grăsime, desigur.

Corpul nu intenționează să te "trădeze", dar nu face față situației și ia măsuri radicale. Pe lângă depozitarea grăsumii, gustările de post (sau nu) limitează și capacitatea de a arde grăsimi între mese. Nu mai e timp pentru așa ceva.

3. Îți pierzi energia

Și lipsa energiei este strâns legată de o digestie ineficientă. Asta în ciuda părerii generale că mâncarea este întotdeauna direct proporțională cu creșterea energiei.

Oprirea bruscă a digestiei pentru a o începe din nou necesită multă energie. Evident că nu are de ales, motiv pentru care digestia "fură" energie de la alte organe interne. De aceea te simți dintr-o dată epuizat, ochii îți devin obosiți și nu mai dai același randament la muncă.

Totuși, deși nu e bine să mai iei atâtea gustări calde obișnuite, nu renunța de tot. Gustările sănătoase rămân benefice în cazul în care sunt ocazionale.

 

4. Te fac să mănânci mai mult la masă

Uneori tot ce fac gustările e să îți deschidă pofta de mâncare. Nu o fac oricum, ci în mod serios, astfel încât curând ești gata să devorezi tot ce găsești la îndemână. Așteptarea pur și simplu amplifică acest sentiment.

Când, în sfârșit, decizi că e vremea mesei, vei ajunge de-a dreptul lihnit. Cam greu să pui stop și să mănânci puțin dacă ajungi în acel punct.

5. Organismului îi trebuie pauze

Îți place să ai timp să te relaxezi măcar din când în când, nu? Surpriză: la fel de mult adoră asta și organismul tău.

Tu ai opțiunea unui concediu în care nu trebuie să te stresezi deloc, dar el nu-și permite un asemenea lux. În schimb, îi poți ușura treaba făcând pauze (pe bune) între mese. E momentul de relaxare al corpului.

Pentru o pauză mai lungă, ca să aibă timp să se regenereze, poți opta pentru Intermittent Fasting. Ții post, însă într-un mod controlat, având toate vitaminele și mineralele necesare.

6. Majoritatea sunt nesănătoase

Rareori găsim în comerț gustări sănătoase. Nici măcar gustările proteice nu mai sunt ce au fost, ca să nu ne mai referim la cele pentru copii. Citește numai etichetele și te vei îngrozi.

Zahărul este prezent pretutindeni. De cele mai multe ori fiind sub multiple forme. Și, bineînțeles, este extrem de importantă limitarea lui, dacă nu chiar scoaterea totală din alimentație.

7. Îți potolesc pofta, nu foamea

Luând gustări te păcălești că a trecut foamea. Nu e tocmai așa. De ce? Pentru că ar fi mult mai indicat să recunoști că ți-e foame și să te pui frumos la masă, mâncând o porție adevărată.

Înșelatul foamei e doar o impresie care e departe de realitate. La ce te ajută să stai toată ziua și să te gândești la mâncare?

8. Creează dependență

Odată ce ai început să mănânci o gustare, vei avea senzația că mai vrei. Atât zahărul, cât și celelalte alimente nesănătoase creează dependență. Azi puțin, mâine puțin mai mult și tot continui ritmul ascendent.

Înainte să-ți dai seama, te vei trezi în căutare de idei de gustări rapide de seară. Amintește-ți că sunt bune numai la gust! În rest ar fi indicat să te ferești de ele, mai ales la ore târzii... Fiindcă suntem siguri că vrei să pui sănătatea pe primul loc.

De acum te vei opri la cele 2 gustări pe zi pe care ți le trimitem noi în pachet, nu-i așa? Ai un singur corp și e important să ai grijă de el! Plasează comanda chiar acum!

17/02/2021