faceboook 10 tehnici prin care să reduci pofta de mâncare excesivă
25% EXTRA REDUCERE. Activeaza codul BLACK25 Aplica reducerea!
10% reduce la abonamentul pe 5 zile
20% reduce la abonamentul pe 10 zile
10 tehnici să reduci pofta de mâncare excesivă 10 tehnici să reduci pofta de mâncare excesivă

10 tehnici să reduci pofta de mâncare excesivă

Pofta de mâncare excesivă duce inevitabil la creștere în greutate sau inclusiv la apariția unor probleme de sănătate. Prin urmare, nu e deloc un obicei de dorit.

Cauzele ei sunt variate, începând cu plictiseala sau pura poftă și ajungând până la anxietate. Iar când discutăm despre anxietate, plaja este extrem de largă, pentru că ea se poate datora nemulțumirii față de propria persoană, față de cei din jur sau chiar față de viață în general. Este un subiect complex, care în majoritatea cazurilor se poate vindeca în totalitate doar prin intervenția unui specialist.

Totuși, noi ne referim acum la cazurile uzuale ale oamenilor ce au tendința să mănânce ceva cam mult și uneori în momente absolut nepotrivite (gen miezul nopții), care suferă de stresul cotidian și nimic mai mult. Pentru ei am pregătit sfaturile de mai jos, fiindcă ținem la condiția lor fizică și în special la sănătate.

Ești gata să spui STOP mâncatului în exces? Vom afla asta imediat ce ajungi la finalul articolului. Până atunci, iată despre ce e vorba.

10 tehnici prin care să reduci pofta de mâncare excesivă

1. Nu mai cumpăra gustări nesănătoase

E normal să fii ispitit să mănânci non-stop dacă ai mereu mâncare la dispoziție rapid. Tentația e prea mare pentru a fi refuzată. Practic creierul e cel mai afectat de acest aranjament.

Știi cum se spune, ochii care nu se văd se uită. Deci, lipsa alimentelor pe care le consumi în exces (să recunoaștem, în general cele nesănătoase creează dependență) va duce în final la scosul lor total din sistem și gânduri.

2. Bea cât mai multă apă

Adesea facem confuzia între foame și sete. Dăm iama în frigider și luăm din el ce ne cade în mână când, de fapt, organismul ne cere lichide. Este un comportament greșit ce aduce consecințe nefaste.

Apa este lichidul vieții. Fără mâncare putem rezista, în cazuri extreme, destul de mult timp, însă nu și fără apă. De aceea, nu-ți priva corpul de ea și consumă cât mai multă. Dacă poți, fă tot ce-ți stă în puteri pentru a depăși cei 2 litri de lichide care sunt recomandați.

3. Alege întotdeauna alimente sățioase

După cum știi prea bine, micul dejun nu trebuie ratat cu niciun chip. El este prima și poate cea mai importantă masă a zilei, pentru că oferă energia necesară unui start de succes.

Nu interpreta acum că îți propunem să mănânci carne de porc încă de la primele ore ale dimineții, dar nici nu opta pentru un simplu iaurt degresat sau, mai rău, doar o cană de cafea. Ia ca exemplu echilibrul din meniurile noastre. Apoi, pe măsură ce-ți evoluează ziua, continuă cu rețete de mâncare sănătoasă.

4. Mănâncă puțin și des

Mai devreme am menționat importanța alimentelor sățioase. Nu, nu o contestăm acum. Dimpotrivă. Vrem să accentuăm ideea potrivit căreia nu e nevoie să te ridici de la o masă sătul cât pentru trei zile. Adoptă o porție care să nu te lase plin până la refuz, însă nici înfometat. Alege salata inainte de masa principala.

Dacă te știi tare pofticios din fire, nu lăsa un interval foarte lung între mese. În felul acesta, vei bifa două beneficii: îți vei alina pofta și vei consuma mâncare sănătoasă, fie ea și vegetariană sau vegană - de post.

5. Bea un ceai cald înainte să mănânci

Puțină lume cunoaște această proprietate a ceaiului. Nici măcar nu contează în mod extraordinar pe care îl alegi, poate fi în funcție de preferințele personale. Mai dificil e atunci când nu te dai în vânt după nicio aromă...

Cert e că ceaiul cald produce un efect de domino în organism, în ceea ce privește pofta de mâncare. Inițial reușește să liniștească stomacul, pe urmă reduce senzația supărătoare de foame și la sfârșit contribuie la un apetit mai mic.

6. Fă diferența dintre poftă și foame

După ce ai analizat cu atenție și ai observat că nu setea era cea care îți dă târcoale, ci e mai mult de atât, treci la pasul următor: diferențierea dintre poftă și foame.

Foamea se manifestă mai violent, ca să spunem așa. Ea vine adesea însoțită de amețeli, gol în stomac și / sau oboseală. Pe de altă parte, pofta este o senzație sâcâietoare, o agitație în urma căreia te gândești întruna la idei de mâncare... orice nu are legătură cu mâncare de regim.

7. Dormi îndeajuns

Odihna ineficientă poate fi o sursă de stres, care te face inevitabil să îți umpli din nou farfuria sau să iei o gustare ce nu-și are locul. Asta dintr-o perspectivă.

O altă variantă include oboseala și nevoia crescută de energie pentru o performanță bună la locul de muncă și nu numai. Cum somnul nu-și face "partea lui", mâncarea sănătoasă trebuie să compenseze, oferind mai mult. Îți vine să crezi că de la o chestie aparent minoră, neglijarea câtorva ore de somn, pot apărea kilogramele în plus?

8. Când mănânci, nu face nimic altceva

Imaginează-ți mesele drept pauze binemeritate în cursul unei zile de altfel extrem de solicitante. Asta înseamnă fără televizor, telefon sau orice altceva îți poate distrage concentrarea.

În caz contrar, nu vei realiza când corpul tău îți dă semnalele că s-a săturat și vei mânca mult prea mult. Te vei opri când vei considera tu că e suficient, nu când vei simți acest lucru.

9. Mestecă mâncarea cu atenție

Și dacă tot faci pauză de la lumea înconjurătoare, fă-o cu stil. Nu înfuleca mâncarea gătită, ci savureaz-o. Stai și o jumătate de oră (sau chiar mai mult) cu farfuria în față.

Ia îmbucături cât mai mici și mestecă-le cu grijă. Nu te lăsa influențat de nimic, nici măcar de gândurile care te presează și grăbesc. Vei constata că te vei sătura mai repede decât înainte, când luai efectiv masa cu asalt.

10. Controlează-ți impulsurile

Până la urmă, degeaba încerci toate trucurile din univers, dacă nu lucrezi tu cu tine. Autocontrolul e cheia indiferent de situație și pofta de mâncare excesivă nu face excepție de la regulă.

Îți vine să mănânci ceva, dar nu e ora mesei și ai terminat deja cele două gustări pentru ziua de azi? Pur și simplu abține-te sau distrage-ți atenția cu o activitate la fel de interesantă ca și mâncatul. Uneori controlarea impulsurilor reprezintă singura soluție...

Vrei să bifezi majoritatea punctelor din listă fără a depune vreun efort considerabil? Comandă mâncarea de la Fit Food Way! Avem pentru tine o mulțime de meniuri cu feluri de mâncare variate, pentru toate gusturile.

 

03/02/2021