10% Reducere la abonament 5 zile
20% Reducere la abonament 20 de zile
Extra REDUCERE 10%. Activeaza codul FEST Aplica reducerea!
Acasa Blog 12 trucuri pentru o dietă sănătoasă

Asemenea majorității oamenilor, probabil că ți-ai setat și tu o serie de rezoluții la începutul anului. Îți dorești să începi poate o dietă de slăbire, cum ar fi dieta keto de la noi, să faci sport în mod consistent, să-ți pui în valoare o pasiune, să testezi o carieră nouă sau să avansezi în cea existentă... și câte și mai câte.

Întrebarea este: te-ai apucat de ele sau ai pierdut deja startul și ai decis să aștepți până luna viitoare? Să știi că trasul de timp nu te ajută cu absolut nimic... Iar noi am decis să te ajutăm ca, cel puțin din punctul de vedere al alimentației sănătoase, să te apuci de treabă.

Odată ce se văd îmbunătățiri într-un aspect al vieții, vei observa că și celelalte vor părea oficial mai accesibile. Nu vei mai amâna și totul se va desfășura conform planului. Pentru că da, anul acesta va fi exact 

Mai jos găsești, așadar, sfaturi care te vor sprijini în lupta pentru o dietă de zi cu zi mai sănătoasă. Și vestea bună e că nu trebuie să faci schimbări colosale. Totul se întâmplă pas cu pas și, cu toate acestea, rezultatele nu vor întârzia să te surprindă!

12 trucuri pentru a adopta fără mari eforturi o dietă alimentară sănătoasă

1. Stabilește-ți un singur obiectiv alimentar pentru moment

După cum vezi, noi am identificat în articolul de față 12 mici schimbări de alimentație pe care tu le poți aplica chiar de astăzi. Totuși, e posibil să te simți copleșit dacă te ocupi de toate în același timp.

Ia-le pe rând. Uită-te cu atenție, căci e posibil să respecți deja o serie dintre ele și astfel să îți fie mult mai simplu să continui. Alege mai întâi punctele mai ușoare din listă și pe urmă mărește progresiv dificultatea. Nici nu vei realiza că le vei și bifa pe toate!

2. Concentrează-te doar pe mâncare la ora mesei

Nu e prima dată când ți-o spunem, dar e un sfat esențial, motiv pentru care e important să fie repetat: nu face alte activități în timp ce mănânci. Mestecatul și savurarea preparatelor sunt singurele care contează în acele clipe pe care le dedici lor.

Astfel, lasă la o parte sarcinile de la muncă, din fața calculatorului, nu-ți verifica mesajele de pe telefon sau ce e nou pe rețelele de socializare și nici nu te interesa de știri sau vreo emisiune TV. Pur și simplu mănâncă. Așa vei auzi semnalele corpului tău când ai mâncat destul.

3. Include în fiecare fel de mâncare un fruct sau o legumă în plus

În funcție de ce ai în farfurie, adaugă alături încă o legumă sau un fruct. Salatele, de exemplu, sunt mai gustoase atunci când abundă în legume și îți conferă o cantitate suplimentară de vitamine.

Regula se aplică și la supe, însă să fii foarte atent să se potrivească leguma aleasă cu meniul. Cât despre desert, un fruct este întotdeauna extrem de binevenit, ești de acord?

4. Optează pentru gustări sănătoase, dar nu exagera cu ele

Bineînțeles, trebuie să ignori cu desăvârșire chipsurile, dulciurile și celelalte bombe calorice. Ține cont numai că nici gustările sănătoase nu îți sunt utile dietei (sau siluetei) dacă sunt mâncate fără oprire.

Meniurile noastre de mâncare sănătoasă cuprind două gustări zilnice, acesta fiind numărul lor optim de consum. Deci, nu te înfrupta din ele din plictiseală sau în momentele de stres, ci așteaptă să îți fie într-adevăr puțin foame. În caz de nevoie, păstrează gustările departe de birou când lucrezi.

5. Mănâncă dintr-o farfurie mai mică

O farfurie mai mică este echivalentă cu o porție de dimensiuni mai reduse. Urmează această tehnică în situația în care tinzi să mănânci cam mult. Iar după ce ai terminat ce aveai în farfurie, impune-ți să nu existe o a doua porție sau măcar un supliment, indiferent cât ar fi el de mic.

Mâncarea FitFoodWay vine la tine cântărită și pregătită pentru a o putea mânca exact așa cum o primești.

6. Convinge pe cineva să mănânce sănătos împreună cu tine

E aproape imposibil ca tu să menții o dietă echilibrată și sănătoasă, dacă cei din jurul tău mănâncă orice și oricând... iar tu ești prin preajmă. Ai nevoie de o ambiție de fier.

Indicat este să ai pe cineva alături care te înțelege și are același țel ca și tine. Când voința unuia se clatină, celălalt e acolo și îi amintește de ce e vital să nu renunțe.

7. Ține un jurnal cu meniurile tale pe parcursul zilei

Atâta timp cât ții evidența a ceea ce mănânci pe parcursul fiecărei zile, vei putea controla ce incluzi sau nu în meniu și îți va fi mai ușor să te abții de la ce știi prea bine că trebuie să eviți.

În plus, aceasta este o modalitate excelentă prin care să îți ții greutatea în limitele dorite. Vezi imediat ce te ajută și ce nu, respectiv dacă e cazul să treci la o dietă rapidă sau chiar la mâncare de regim pentru o vreme. Oricum, cu preparatele de la Fit Food Way nu simți că faci vreun sacrificiu pentru sănătate.

8. Planifică din timp ce vei mânca

De cele mai multe ori, orientarea spre mâncarea nesănătoasă apare ca urmare a grabei. Fie te-ai grăbit dimineață să pleci la serviciu și nu ai apucat să pregătești ceva pentru prânz, fie ai uitat. Ajuns la ora mesei și foamea fiind mare, mănânci ce ai mai la îndemână.

Noi te sfătuim să îți eliberezi aproximativ o oră (maxim) în weekend pentru planificarea meniului pentru întreaga săptămână următoare. Te vei simți mai liber apoi și se vor vedea diferențele pozitive din alimentație. De exemplu, poți pune sâmbăta comanda la noi pe site și ai toată mâncarea asigurată de luni și până vineri.

9. Învață să spui NU

Un program stabilit foarte clar trebuie și respectat, nu crezi? Asta înseamnă că nu faci o mică excepție azi, una mâine... și continui așa în toate celelalte zile care vor urma. Îți concentrezi fiecare efort în direcția corectă!

Deci, dacă aduce vreun coleg ceva dulce la birou, drept gustare, când tu ești focusat pe mâncarea sănătoasă, poți să îi spui pur și simplu nu. Se pot inventa o mulțime de scuze pentru a sări peste programul alimentar, însă tu fă o schimbare în acest sens și găsește scuzele pentru a-l menține intact.

10. Nu sări niciodată peste micul dejun

Insistăm de fiecare dată când avem ocazia asupra micului dejun. El este cu adevărat cea mai importantă masă a zilei. Dacă îl ratezi, vor cădea mai ceva ca piesele de domino planurile tale din ziua respectivă pentru o dietă sănătoasă.

Cu siguranță vei da iama în mâncare la prânz și nu vei mai avea răbdare să selectezi ce e bine să mănânci și ce nu. De altfel, energia îți va fi scăzută: mai întâi pentru că nu ai "carburanți" de consumat, iar apoi, după prânz... vei avea prea mulți și te va fura somnul.

11. Încearcă Intermittent Fasting

Este o dietă în toată regula Intermittent Fasting. Cu ajutorul ei slăbești în mod sănătos. Totuși, beneficiile sale sunt departe de a se fi terminat. Până la urmă, orice organism are nevoie câteodată de un repaus de la mâncare și îi prinde nemaipomenit de bine o detoxifiere.

Programul nostru îți permite să alegi câte mese vrei pe zi (2, 3 sau 4), în funcție de câte ore de post ții. Dacă ești la început, îți recomandăm să o iei ușor. Nu trece direct la 4 ore cu mâncare și 20 fără, căci vei întâmpina dificultăți...

12. Dă-ți voie ocazional să te răsfeți

Se spune că 10% din timp e întotdeauna rezervat pentru relaxare. De aceea, să zicem că o jumătate de zi pe săptămână e ok să te înfipți din ce îți poftește inima. Normal, atâta vreme cât nu faci excese îngrozitoare.

O bucațica de desert în weekend nu e tocmai un capăt de lume și nu trebuie să îți faci mustrări grave de conștiință din cauza ei. Profită din plin de faptul că ești înconjurat de cei dragi atunci când o mănânci sau că te simți minunat în propria companie.

Meniurile FitFoodWay sunt pentru întreaga zi chiar la tine acasă sau la birou. Avem feluri de mâncare pentru o dietă de slăbit sănătos, ca să te menții FIT, un program creat special pe gustul copiilor, mâncare vegană și o mulțime de alte surprize.

 

27/01/2021